Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг розповів, у чому абсолютно недооцінив Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів, у чому абсолютно недооцінив Зеленського

Єнс Столтенберг вважав Володимира Зеленського недосвідченим лідером на початку його президентства.

сьогодні, 18:53
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що недооцінив президент України Володимира Зеленського під час їх першої зустріч. За словами Столтенберга, тоді він не міг уявити Зеленського військовим лідером.

Столтенберг розповів, у чому абсолютно недооцінив Зеленського

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг, який першого жовтня залишив посаду генсека НАТО, дав інтерв’ю Financial Times, у якому розповів про першу зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Зустріч відбулась у 2019 році, незадовго після перемоги Зеленського на президентських виборах.

За словами Столтенберга, хоч йому Зеленський сподобався, але він видався недосвідченим.

"Він мені сподобався, але я не уявляв, що він стане військовим лідером. Він був недосвідченим. Він ставив найпростіші запитання. . . Я недооцінив його абсолютно", – сказав Столтенберг.

Колишній генеральний секретар НАТО розповів, що російська армія була близька до захоплення Києва та президента. Якби це сталось, на думку Столтенберга, війна в Україні мала б інший характер.

"Це було підкидання монети. Якби Київ упав і вони взяли Зеленського, до чого вони були дуже близькі, то вся війна була б зовсім іншою", – розповів Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єнс Столтенберг під час прощальної промови на посаді генсека НАТО пояснив, де країни НАТО помились щодо Росії, та чому вони можуть знову так вчинити.

Також "Коментарі" писали про нового генерального секретаря НАТО Марка Рютте, який назвав країну, яка, на його думку, перейшла "червону лінію". За його словами, це не Україна, а Росія, яка проявила військову агресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини