Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генсек НАТО назвав країну, яка перейшла "червону лінію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО назвав країну, яка перейшла "червону лінію"

Марк Рютте висловився про дозвіл на далекобійну зброю для України.

сьогодні, 15:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що саме Росія перейшла "червону лінію", коли почала повномасштабне вторгнення в Україну. За словами Рютте, міжнародне право на боці України, а українці мають право на захист.

Генсек НАТО назвав країну, яка перейшла "червону лінію"

Генсек НАТО Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Марк Рютте на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві заявив, що українські війська мають право на захист не лише в межах кордонів, але й можуть завдавати ударів по військових об'єктах на території РФ.

"Це означає, що це право не закінчується на кордоні. Росія веде свою незаконну війну, і це означає, що націлювання на російські винищувачі та ракети до того, як вони будуть використані проти цивільної інфраструктури України, може допомогти врятувати життя. Єдина країна тут, яка перейшла "червону лінію", це не Україна, це Росія, розпочавши цю війну", — сказав Рютте.

Також Рютте прокоментував ситуацію з далекобійною зброєю для України. За його словами у цьому питанні кожен члена Альянсу діє самостійно.

"І я знаю, що деякі з цих обговорень тривають. Але зрештою не НАТО, а кожен союзник має вирішувати, які обмеження є на зброю, яку вони постачають Україні", — додав генсек НАТО.

Марк Рютте уже вп’яте відвідує Україну від початку повномасштабної війни, однак вперше на посаді генсека НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський під час візиту Рютте відреагував на вихід військ з Вугледару та пояснив, чому склалась така ситуація.

Також "Коментарі" писали, що Марк Рютте озвучив втрати Росії на війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини