Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція Зеленського на вихід з Вугледару: кого звинуватив президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Зеленського на вихід з Вугледару: кого звинуватив президент

Зеленський заявив, що вихід з Вугледару стався через відсутність в України відповідної зброї.

сьогодні, 15:17 comments1420
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський назвав правильним рішенням, що українські бійці вийшли з Вугледару. За словами президента, головне під час війни зберегти життя бійців. 

Реакція Зеленського на вихід з Вугледару: кого звинуватив президент

Володимир Зеленський. Фото: Інтерфакс-Україна

Як повідомляє "Укрінформ", президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з новим генеральним секретарем НАТО Марком Рютте прокоментував ситуацію з захопленням росіянами міста Вугледар в Донецькій області. Зеленський наголосив, що без відповідної зброї, Україна не може зупинити Росію, однак має берегти життя бійців. 

"Коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки", — сказав Зеленський.

На питання про причини залишення Вугледару, Зеленський відповів, що Україна потребує західної зброї та вказав, що наразі існують відставання у її поставках. За словами Зеленського, завдяки зброї Україна зможе натиснути на Росію для дипломатичного закінчення війни.

"Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, у тому числі далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують", — сказав президент.

Раніше портал "Коментарі" писали про реакцію військових на вихід з Вугледару українських сил.

Також "Коментарі" писали, що військовий назвав наступну ціль, яку обрали росіяни після захоплення Вугледару. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини