Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після захоплення Вугледара: військовий назвав наступну ціль росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Після захоплення Вугледара: військовий назвав наступну ціль росіян

Після окупації Вугледару Росія використає тактику кліщів, щоб захопити наступні населені пункти.

сьогодні, 09:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

2 жовтня військове керівництво України офіційно підтвердило вихід українських сил з Вугледару після 2,5 років оборони міста. Український військовий з 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов розповів, яка буде наступна ціль Росії на цьому напрямку.

Після захоплення Вугледара: військовий назвав наступну ціль росіян

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Доброволець з 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов відреагував на захоплення російськими силами міста Вугледар та розповів про наступні кроки армії РФ на цьому напрямку.

"Логічним стає висновок, що після Вугледару нова ціль для русні, на цьому напрямку, Богоявленка та село Дальнє під Курахове", — вказує військовий.

Бунятов наголошує, що росіяни використовують тактику кліщів, яка передбачає оточення населених пунктів та дозволяє російським військовим отримати перевагу на полі бою.

"Створення кліщів — не просто червоні кордони на карті, це розширення зони роботи артилерії, дронів, погіршення нашої логістики, обмежена можливість роботи нашої артилерії та дронів, можливість ворожим ДРГ просочуватися в наші тили", — заявив Бунятов.

За словами військового, рух російської армії "нереально швидкий" на Донбасі у порівнянні з 2023 роком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв реакцію військових на вихід українських сил з Вугледару.

Також "Коментарі" писали, що у США оцінили наслідки захоплення Вугледару армією РФ. Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни, окупація Вугледару не стане критичною на фронті, адже місто не було "особливо важливим" логістичним вузлом, а також більшість шляхів вже були під контролем сил РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини