Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий генсек НАТО Марк Рютте озвучив втрати Росії на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий генсек НАТО Марк Рютте озвучив втрати Росії на війні

Марк Рютте закликає підтримувати Україну на фоні постійного тиску Росії.

1 жовтня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Новий генсек НАТО Марк Рютте заявив, що ситуація у війні складна, росіяни мають невеликі успіхи у просуванні, які їм коштують близько 1000 солдатів пораненими та вбитими щодня. За словами Рютте, через це партнери по НАТО мають й надалі підтримувати Україну.

Новий генсек НАТО Марк Рютте озвучив втрати Росії на війні

Генсек НАТО Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Марк Рютте виступив на пресконференції в Брюсселі та оцінив ситуацію на війні в Україні. 

"Коли ви запитуєте мене, яка нині ситуація на полі бою, ясно, що вона нелегка. Це складно. З одного боку, армія України, як ви знаєте, утримує частину Курської області в Росії. Але ми також бачили, як російські війська домоглися деяких обмежених успіхів на полі бою цьогоріч", — сказав Рютте.

За його словами, попри те, що армія РФ має деякий прогрес, він їм обходиться дорого. Рютте вказує, що російські сили втрачають велику кількість солдатів на війні в Україні.

"За останніми оцінками, які я отримую, російські війська втрачають майже 1 тисяча убитих або поранених за день! І це понад те, що вже вбитих або поранених 500 тис. Я абсолютно вражений тим, що робить Україна", — сказав Рютте.

Генсек НАТО додав, що за кілька тижнів відбудеться засідання у форматі Rammstein, де будуть розглянуті найнагальніші потреби України для протистояння Росії. За словами Рютте, "дуже важливо" підтримувати Україну, особливо через постійний російський тиск, який триває.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про Марка Рютте, який став новим генеральним секретарем НАТО. 

Також "Коментарі" писали, що Рютте назвав місце України в НАТО законним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини