Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг назвав, яка основна допомога буде Україні від НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав, яка основна допомога буде Україні від НАТО

Генсек НАТО оголосив, яку підтримку отримає Україна у війні проти Росії від альянсу.

11 жовтня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що основна підтримка України від країн НАТО стосуватиметься протиповітряної оборони, включно з артилерією та боєприпасами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Столтенберг назвав, яка основна допомога буде Україні від НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг виступив на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Брюсселі, де озвучив основну допомогу від НАТО.

"Протиповітряна оборона має вирішальне значення для захисту міст, економіки, критичної інфраструктури України", — сказав Столтенберг та додав, що "це допомагає їм допомагати самим собі, тому що тоді економіка може функціонувати".

За словами генсека НАТО в такому випадку Україна зможе працювати, а українці будуть виробляти, торгувати як нормальна країна. Крім того, Столтенберг наголосив, що у такому разі Україна збільшить власну здатність самостійно забезпечувати себе для війни проти Росії, зокрема і боєприпасами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав цілі за які воює Росія та Україна. За словами Столтенберга між країнами є значні відмінності. Україна воює за свободу та своє майбутнє, тоді як Російська Федерація бореться за "імперську маячню". 

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ розкрили проблеми українських військових під час навчань в країнах НАТО. Згідно з інформацією від французького видання Le Monde проблеми виникають вже на рівні перекладу. Коли інструкції від натівських військових неправильно перекладають для українських бійців. Крім того, українські військові скаржаться, що інструктори НАТО не мають відповідного досвіду справжніх бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини