Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг: є лише один швидкий шлях до миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг: є лише один швидкий шлях до миру в Україні

Генсек НАТО закликав країни Альянсу продовжувати постачання озброєння в Україну

30 грудня 2022, 09:45 comments1143
Поділіться публікацією:

Німеччина та інші країни Північноатлантичного альянсу мають не лише продовжити постачання зброї Україні, а й збільшити їх обсяги. Оскільки це найшвидший шлях до світу. Про це повідомляє портал "Комменатрії", з посиланням на генсека НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Столтенберг: є лише один швидкий шлях до миру в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

"Це може звучати парадоксально, але військова підтримка України – це найшвидший шлях до миру", – зазначив Йєнс Столтенберг.

Він додав, що вважає українські атаки на військові об'єкти у Росії абсолютно законними. Адже кожна країна має право на самозахист. У даному випадку йдеться про Україну як суверенну державу, яка відстоює своє право на існування.

Відповідаючи на запитання, чи він підтримує надання Україні ракет середньої дальності, Столтенберг сказав, що "існує постійний діалог між союзниками та Україною щодо конкретних систем".

Генсек НАТО також зазначив, що раніше союзники Альянсу вже постачали Україні системи далекобійності. До них відносяться ракетні установки HIMARS, далекобійна артилерія та безпілотники.

Читайте також на порталі "Коментарі" — закінчення війни може бути ще ближчим: у Зеленського назвали важливу деталь, яка залежить від союзників.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лічені дні залишилися до нового – 2023 року – року. Експерти продовжують ділитися з виданням "Коментарі" прогнозами та очікуваннями. У даному матеріалі аналітики озвучили свій прогноз – чи варто очікувати миру 2023 року, чи дійсно вдасться Україні здобути довгоочікувану перемогу у війні з агресором.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини