Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яка країна передасть винищувачі Україні одразу після навчання пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна передасть винищувачі Україні одразу після навчання пілотів

За інформацією Bloomberg, Нідерланди передадуть Україні винищувачі F-16 після навчання пілотів

26 травня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Нідерланди стають лідером авіаційної коаліції і готові поставити літаки в Україну відразу після закінчення тренувань українських пілотів. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на "Bloomberg".

Стало відомо, яка країна передасть винищувачі Україні одразу після навчання пілотів

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Від достовірного джерела стало відомо, що Нідерланди вели неофіційні переговори з Білим домом, умовляючи США зняти заборону на передачу американських винищувачів Україні. Такі переговори тривали кілька місяців. Також у цьому напрямі працювали українські дипломати, заручившись підтримкою інших партнерів. І ось президент США вже заявив, що Вашингтон не буде проти навчання українських плітів на F-16.

Агентство наголошує, хоч в уряді Нідерландів і готові вже обговорювати плани про передачу винищувачів Україні, на саму підготовку пілотів може піти чимало часу.

Нідерланди та Данія очолюють коаліцію з підготовки пілотів за підтримки Великобританії та Бельгії. За словами одного з джерел, уряд Нідерландів вже вивчає та обговорює зі своїми союзниками можливі плани передачі. Незважаючи на готовність уряду Нідерландів зробити це "якнайшвидше", підготовка пілотів, планування розгортання та логістика можуть зайняти багато місяців.

Нині Нідерланди мають на озброєнні 42 винищувачі F-16, 24 з яких нині використовуються голландською армією і не можуть бути відправлені в Україну до середини 2024 року. Десяток із 18 інших літаків мали продати Draken International, але уряд відклав передачу літаків у грудні без пояснення причин, пославшись на комерційну конфіденційність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть Україна зараз посадити за стіл переговорів – як нам реагувати на "мирні" ініціативи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Бахмут стає пасткою для росіян – чи всі завдання виконало місто-фортеця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини