Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо скільки відсотків БМП Bradley втратила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо скільки відсотків БМП Bradley втратила Україна

Аналітики Oryx вказали скільки Україна втратила американських БМП Bradley.

12 червня 2023, 17:50 comments3485
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з аналізом розвідки з відкритих джерел Україна втратила 16 бойових машин Bradley, які надіслали Сполучені Штати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Стало відомо скільки відсотків БМП Bradley втратила Україна

Американські БМП Bradley. Фото з відкритих джерел

Портал Oryx, який збирає інформацію з відкритих джерел про втрати на війні з боку України та Росії, зафіксував 16 пошкоджених БМП Bradley, які були відправлені до лав ЗСУ від США. Таким чином це 15% від усіх наданих американських бойових машин Bradley. Нагадаймо, що США обіцяли для України 113 БМП Bradley.

Один з керівників Oryx Якуб Яновський, який зібрав відповідні дані вказав, що багато військової техніки була пошкоджена та покинута, однак не знищена. Таким чином аналітик стверджує, що американські бойові машини виконали головну місію – безпечно доставили війська в зону наступальних позицій.

Аналітики з Інституту вивчення війни повідомляли у своїх звітах, що очікують втрати західної техніки під час атак по російським позиціям. Попри це аналітична установа вказує, що це не свідчить про успішність чи не успішність українського контрнаступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український журналіст розповів про перші "реальні втрати" танків Леопард-2 та БМП М2 Бредлі. Журналіст вказав, що навколо не видно вирв від снарядів, а техніка була не повністю знищена, тому припускає, що українські військові змогли врятуватись.

Також "Коментарі" писав про лейтенанта армії РФ, який розповів про стан російських військ та ставлення військовослужбовців до повідомлень з Кремля. За його словами російські військові не вірять словам Кремля щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини