Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський військовий, якій втік до Литви розповів про стан армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський військовий, якій втік до Литви розповів про стан армії РФ

Лейтенант армії РФ розповів про стан російської армії та ставлення військових до повідомлень з Кремля.

12 червня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26-річний лейтенант Дмитро Мішов втік з російської армії до Литви. Тепер він дав інтерв’ю, де розповів про російську армію та як йому вдалось втекти з території Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

Російський військовий, якій втік до Литви розповів про стан армії РФ

Російський солдат Дмитро Мішов. Фото з відкритих джерел

Російський військовий стверджує, що не воював в Україні, однак BBC не може підтвердити слова Дмитра Мішова. Штурман ударного вертольота розповів, що з моменту вторгнення його відправили до Білорусі, де він перевозив військові вантажі. Однак згодом його перевели на базу у Псковській області.

Коли у січні 2023 року Мішову повідомили, що його відправлять у "відрядження", солдат зрозумів, що може опинитись на війні  в Україні. Російський лейтенант вчинив спробу самогубства, щоб його усунули з армії, однак цього не сталось, тому він вирішив втекти до Литви.

Військовий РФ розповів, що в російській армії неоднозначні настрої щодо війни в Україні. За словами Мішова є ті, хто підтримує війні та ті, хто проти неї. Попри різні настрої, російський лейтенант стверджує, що більшість військовий армії РФ не вірять у офіційну позицію Кремля щодо  причин війни, які пов’язанні з захистом Росії.

Мішов вказує на пригнічений моральний стан російської армії через малу зарплату. За його словами офіцерам ВПС РФ виплачують близько тисячі доларів, а в оголошеннях для новобранців вказана сума у  2,5 тис. доларів.

Окрім того, російські військові не вірять офіційним повідомленням Кремля про ситуацію на фронті, адже Москва заявляє про низькі втрати та позитивну ситуацію.

"У військових ніхто не вірить владі. Вони бачать, що відбувається насправді. Це не якісь цивільні перед телевізором. Військові не вірять офіційним повідомленням, тому що вони просто не відповідають дійсності", — заявив Мішов.

Російський солдат вказує, що попри достатню кількість військової техніки, однак у РФ існує дефіцит персоналу.

"Зараз вони можуть замінити гелікоптери, але пілотів не вистачає", — каже Дмитро Мішов та додає, що ймовірно за один рік війни в Україні Росія зазнала втрат як за десять років під час війни  в Афганістані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада готує провокації до святкування Дня Росії

Також "Коментарі" писав про звільнення населеного пункту на Донеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

19 червня 2023, 13:59

Когда уже в российских войсках будут созданы солдатские комитеты (как во время Первой мировой войны) для борьбы с преступным режимом? Может такое быть на данном этапе российско-украинской войны?


Новини