Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки ракет РФ випустила по енергосистемі Україні: число шокує
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ракет РФ випустила по енергосистемі Україні: число шокує

Військові злочини країни-агресора

8 квітня 2023, 20:09
Поділіться публікацією:

1200 ракет та дронів випустили по ключових об'єктах енергетичної інфраструктури України російські військові за півроку, з початку жовтня 2022 року. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на дані компанії "Укренерго".

Стало відомо, скільки ракет РФ випустила по енергосистемі Україні: число шокує

Українська енергосистема витримала російський удар

Понад 250 ракет та дронів, за даними "Укренерго", потрапили в цілі, пошкодивши близько 43% об'єктів магістральних мереж. Усі теплові та гідроелектростанції країни отримали пошкодження того чи іншого ступеня. Наразі приблизно 80% пошкодженої магістральної мережі, як повідомляється, вже повернуто до роботи.

У компанії називають минулий опалювальний сезон найважчим в історії української енергосистеми.

"Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення, — зазначають в "Укренерго". — Зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень. А ми вже зараз готуємося до наступного опалювального сезону".

Тільки першочергові потреби у відновленні та захисті високовольтної мережі "Укренерго", за оцінками ООН та Світового банку, цього року становлять майже 1 млрд доларів.

Тим часом окупанти побудували величезний окоп — де він знаходиться.

ЗСУ встановили шість тисяч протитанкових мін – де саме й навіщо.

А США заявили про рішучу підтримку Тайваню — на що вони готові піти.

"Я думаю, якщо комуністичний Китай вторгнеться в Тайвань, а це, мені здається, відбудеться, то американський народ підтримає відправку військ, і Конгрес наслідуватиме його приклад", — сказав конгресмен.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини