Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки людей на війні в Україні зникли безвісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки людей на війні в Україні зникли безвісти

25 листопада 2022, 08:20
Поділіться публікацією:

Під час війни в Україні зникли безвісти понад 15 тисяч людей. Таку інформацію озвучив директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP) Метью Холлідей. Заяву Холлідея цитує Reuters.

Стало відомо, скільки людей на війні в Україні зникли безвісти

Полонені. Фото: з відкритих джерел

Метью Холлідей зазначив, що цифра 15 тис. є консервативною, якщо врахувати, що в одному тільки Маріуполі, за оцінками української влади, загинули або зникли безвісти 25 тис. осіб.

Глава ICMP вважає, що процес розслідування справ, які зникли безвісти в Україні, триватиме роками, ця робота не припиниться навіть після того, як припиняться бої.

Холлідей заявив, що поки невідомо, скільки людей були насильно переміщені, чи утримуються під вартою в Росії, чи розлучені зі своїми сім'ями, чи померли і поховані в імпровізованих могилах.

"Наразі головне – вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити ідентифікацію якнайбільшої кількості осіб. Переважна більшість зниклих безвісти та загиблих є жертвами військових злочинів, тому винні мають бути притягнуті до відповідальності", – заявив директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії назвали причину, чому Україні вкрай важливо продовжити настання взимку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з перших тижнів повномасштабної війни в Україні низка організацій документує злочини військових Росії, у тому числі пов'язані із сексуальним насильством. Вже офіційно підтверджено понад сотню сексуальних злочинів, скоєних росіянами, але реальна кількість значно більша. Як притягнути агресора до відповідальності за такі злочини? Які є прецеденти? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини