Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, кого Путін збирався поставити на чолі уряду після взяття Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого Путін збирався поставити на чолі уряду після взяття Києва

Російське ФСБ підготувало два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва перед повномасштабним вторгненням в Україну

19 серпня 2022, 11:45 comments3033
Поділіться публікацією:

ФСБ РФ мав два варіанти, як діяти після того, як російські війська зайшли б у Києві та повалили владу в Україні. Вже було підготовлено два маріонеткові уряди на випадок окупації столиці України. першим претендентом на пост маріонеткового "глави уряду" був президент-втікач Янукович. Другим претендентом був лідер забороненої в Україні ОПЗЖ Віктор Медведчук. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на рейтингове видання The Washington Post.

Стало відомо, кого Путін збирався поставити на чолі уряду після взяття Києва

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що ФСБ виявилася тією структурою в Росії, яка найбільше прорахувалася. Адже російські спецслужби надавали до Кремля дані про те, що після повномасштабного вторгнення чинний український уряд втратить управління країною і буде повалено дуже швидко.

Журналісти вважають, що ФСБ не зуміло реалізувати свій план із двох причин. Перша причина – не було очікування, що українці так сильно чинитимуть опір. Друга причина – не ризикнули передати таку "незручну інформацію" президенту РФ Володимиру Путіну.

За тією інформацією, якою володіє The Washington Post, саме для того, щоб повернути владу, Янукович і опинився на початку вторгнення в березні в Білорусі. Можливо після того, як російські війська захопили б Київ, туди приїхав би Янукович і спробував знову опинитися при владі. Також видання зазначає, що у березні група колишніх нардепів від Партії регіонів зібралася на півдні України, де також активно наставала російська армія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль змінив плани щодо України: російський правозахисник спрогнозував, що робитиме Путін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США назвали можливі причини вибухів у Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иштван

19 серпня 2022, 13:21

Пора прекратить печатать выдуманые фейки.А почему не тетя мотя из кремлёвского туалета?Так ФСБ и рассказало о своих закулисных играх.Там есть ещё царь.

Ігор

19 серпня 2022, 11:13

Не правда. Справжніх, типу Сівковича, зараз пропаганда Зерошенко і Єрмака приховує. Щоб не дискредитувати Шурму, Гетманцева і подібну органіку партії Регіонів, створеною Порошенко.


Новини