Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, хто очолив Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто очолив Генштаб ЗСУ

Зеленський визначився з новим очільником Генштабу ЗСУ

9 лютого 2024, 22:09
Поділіться публікацією:

Сергія Шапталу на посаді начальника Генерального штабу ЗСУ замінив Анатолій Баргилевич.

Стало відомо, хто очолив Генштаб ЗСУ

Анатолій Баргилевич очолив Генштаб ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський у щоденному вечірньому відеозверненні повідомив, що на посаду керівника Генерального штабу ЗСУ замість генерал-лейтенанта Сергія Шаптали призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Крім того, Зеленський розповів, що новий Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначився з кандидатурами своїх заступників. При цьому прізвищ майбутніх заступників Сирського президент не озвучив.

Як відомо, Анатолій Баргилевич до призначення керівником Генштабу з жовтня 2023 року командував Силами територіальної оборони ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рішення призначити Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ, ймовірно, викличе негативну реакцію серед українських військовослужбовців, які перебувають на фронті, пише видання The Washington Post. WP зазначає, що рядові солдати не дуже люблять Сирського, оскільки багато хто вважає його командиром радянського типу. Не менш різко про нового Головнокомандувача ЗСУ висловилися бойові офіцери.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники продовжують відкривати мілітаристські табори для підготовки дітей до військових дій. Гауляйтери анонсували створення клубу “Воїн” на окупованій території Запорізької області. Клуб планують відкрити на базі дитячого оздоровчого табору "Іскра". Зазначається, що в клубі підлітків будуть навчати вогневій та інженерній підготовці. У такий спосіб українських дітей готуватимуть до служби в армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини