Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, хто купив у Бельгії танки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто купив у Бельгії танки для України

Німецький концерн Rheinmetall закупив у бельгійської OIP Land Systems 50 танків Leopard 1, з них 30 буде доставлено Києву, повідомляє Handelsblatt

8 серпня 2023, 23:52
Поділіться публікацією:

Німецький оборонний концерн Rheinmetall готує чергову поставку бойових танків в Україну. З цією метою компанія придбала 50 танків Leopard 1 у бельгійської компанії OIP Land Systems. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

Стало відомо, хто купив у Бельгії танки для України

Leopard 1

Танки будуть переобладнані на німецьких заводах компанії, розташованих у Дюссельдорфі, для подальшого використання в Україні, стверджують журналісти. Очікується, що приблизно 30 з цих 50 "Леопардів" будуть спрямовані в Україну. Раніше цього дня про закупівлю 50 бойових танків повідомили бельгійські журналісти. Однак не було ясно, хто саме купив Leopard 1 у компанії OIP Land Systems. Основний бойовий танк є попередником Leopard 2, який зараз використовується Бундесвером, і кілька десятків яких вже було експортовано в Україну.

Наприкінці січня 2023 року після кількох місяців суперечок Німеччина погодилась поставити ЗСУ 18 одиниць Leopard 2 і дозволила іншим країнам їхній реекспорт Україні. Наприкінці березня канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив, що в Україну вже доставили всі обіцяні танки.

Окрім цього, Берлін схвалив експорт до України 178 старіших моделей — Leopard 1. Згодом на початку лютого Німеччина, Данія та Нідерланди заявили, що планують надати ЗСУ щонайменше 100 відремонтованих танків цієї моделі. У квітні міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що члени Контактної групи з оборони України передали Києву вже більше 230 танків, 1550 броньованих машин та оснащення, яке дозволило забезпечити понад дев'ять нових бронетанкових бригад.

Тим часом, в Запорізькій області висадився російський десант.

Рашисти використовують тактику в'єтнамської війни.

А одна з провідних країн Латинської Америки відмовилася грати за правилами Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини