Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо чи отримають доступ українські слідчі до місця вибуху в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо чи отримають доступ українські слідчі до місця вибуху в Польщі

Україна матиме змогу дослідити місце падіння ракети на території Польщі.

17 листопада 2022, 13:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 листопада на території Польщі впала ракета радянського виробництва. Наразі точно невідомо чи це український чи російський снаряд. Україна просила отримати доступ до місця падіння ракети для своїх спеціалістів. Тепер відомо, чи це дозволять польські спецслужби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Стало відомо чи отримають доступ українські слідчі до місця вибуху в Польщі

Рештки ракети після удару по Польщі. Фото: з відкритих джерел

Президент Польщі майже через добу після ракетного удару заявила, що ймовірно це була українська ракета. Таку ж думку озвучував Генсек НАТО, президент США та канцлер Німеччини, які заявляють, що в будь-якому разі в ударі винна Росія.

Президент України не погоджується зі звинуваченнями та вказує на те, що це була не українська ракета. Зеленський просить допустити українських слідчих до місця інциденту.

"Українці попросили надати доступ до місця розслідування. Якщо обидві сторони погодяться, і, наскільки я знаю, не буде заперечень з американської сторони, такий доступ може бути отриманий найближчим часом", — заявив радник президента Польщі Якуб Кумох.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому польський уряд довго не повідомляв, що по його країні влучила ракета. Чиновник заявив, що офіційні особи чекали на підтвердження інформації, тому не могли озвучувати остаточні заяви про падіння ракети поблизу українського кордону. Політик нагадав про гіркий досвід подібних заяв, який відбувся після Смоленської катастрофи у Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри прийняту версію про українську ракету, прем'єр-міністр Польщі також не відкидає можливі провокації з боку Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини