Головна Новини Суспільство Війна з Росією Олаф Шольц заявив хто винний у ракетному обстрілі Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Олаф Шольц заявив хто винний у ракетному обстрілі Польщі

Близько 16 години по польському селищу Пшеводув було завдано удару ракетами. Наразі офіційно невідомо чия була ракета.

16 листопада 2022, 13:21 comments6257
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація здійснила масовий обстріл України 15 листопада. Ввечері польські ЗМІ повідомили, що одна ракета влучила у їх прикордонне селище поблизу України. Через це у ЗМІ та світові лідери повідомляли різні версії інциденту. Про падіння ракети висловився і канцлер Німеччини Олаф Шольц, про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням Twitter німецького політика.

Олаф Шольц заявив хто винний у ракетному обстрілі Польщі

Шольц про ракетний обстріл польського селища. Фото: з відкритих джерел

Польське МЗС озвучило першу офіційну версію подій, де ракета належала росіянам. У Москві почали спростовувати такі повідомлення та заявили, що це була українська ракета С-300, яка застосовується ППО.

Вранці, 16 листопада Джо Байден публічно заявив про малоймовірність того, що ракета була випущена Російською Федерацією. Агенція Reuters стверджує, що Джо Байден сказав союзникам, що ракета, яка впала на територію Польщі була випущена українською системою протиповітряної оборони.

Попри такі заяви президента США, багато лідерів та членів НАТО зокрема і Олаф Шольц заявили, що в цій ситуації винна Росія.

"Не має значення, чия ракета впала в Польщі. У будь-якому разі винна Росія, тому що вона напала на Україну" — заявляє про інцидент в прикордонному селищі Олаф Шольц в ефірі німецького каналу ефірі Welt.

Окрім того, політик підтверджує свої слова у соцмережі Twitter де пише, що ракетний удар потребує розслідування, але наполягає, що така ситуація не виникла, якби Росія не напала на Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Папу Римського, який засудив ракетні обстріли Російської Федерації, що відбулись 15 листопада.

Також "Коментарі" повідомляли офіційну позицію Міністерства закордонних справ Китаю, де заявили про необхідність зберігати спокій та стриманість у такій ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини