Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відоме головне завдання майбутньої мобілізації в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відоме головне завдання майбутньої мобілізації в Росії

Росія майже рік берегла від мобілізації свої еліти, але доходять вже й до них

12 березня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

У війні проти України Росія продовжує зазнавати шалених втрат. Загальна статистика наближається до 160 тисяч ліквідованих армійців. З усім тим мобілізація триває і вже відоме її головне завдання, пишуть "Коментарі".

Стало відоме головне завдання майбутньої мобілізації в Росії

Розвідка Британії назвала головне завдання мобілізації в РФ

Від початку повномасштабного вторгнення Росія станом на ранок 12 березня 2023 року втратила 159 090 бійців. У Міноборони Великої Британії розповіли, яке тепер головне завдання мобілізації в країні-агресорці.

Передовсім аналітики наголосили на тому, що співвідношення втрат по регіонах відрізняється колосально. Наприклад, Москва та Санкт-Петербург – найбагатші міста – "залишилися відносно неушкодженими відповідно до чисельності їхнього населення". Передовсім це стосується сімей так званої еліти Росії. У розвідці звернули увагу на звернення Путіна перед Федеральними зборами. У перших двох рядах присутніх були високопосадовці. У жодного з них діти не служать у російському війську.

Тим часом у багатьох східних регіонах Росії смертність, ймовірно, у відсотковому співвідношенні до населення у 30 – 40 разів вища, ніж у Москві. Причому найбільше втрат припадає саме на етнічні меншини. Наприклад, у тій же Астрахані 75% жертв – татарське населення.

Тож у міноборони РФ стикаються з певною дилемою. Водночас їм потрібно поповняти постійний дефіцит військовослужбовців, бо вони гинуть на фронті. З іншого боку, найімовірніше, головним питанням буде еліта. А точніше, ізоляція заможніших і впливовіших елементів російського суспільства від участі у так званій "спецоперації".

Упродовж останніх кількох днів щоденні звіти вражають своїми цифрами.

"Коментарі" також писали про те, що за даними російських журналістів та волонтерів, які спираються на відкриті джерела, за останні два тижні на війні проти України загинули 1 638 російських солдатів та найманців.

Як повідомляв портал "Коментарі", для російської окупаційної армії взяття Бахмута дає подальше просування, а також має економічну та політичну мету. Саме під Бахмутом Росія втрачає найбільше армійців останнім часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перші, але серйозні втрати Путіна: Крах інфопростору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини