Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали надходити відомості про втрати на Запорізькому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали надходити відомості про втрати на Запорізькому напрямку

За даними Міноборони України, в Запорізькій області противник заходиться в "активній обороні", рашисти повідомляють про спроби ЗСУ штурмувати їх позиції

9 червня 2023, 16:58 comments36026
Поділіться публікацією:

З 4 червня ЗСУ перейшли до більш активних дій по всій лінії фронту, зокрема на Запорізькому напрямку, де, за даними рашистів, останні дні відбуваються активні бойові дії. Міноборони України говорить про "активную оборону противника" на цьому напрямку. В соціальних мережах вже стали з'являтися відомості про втрати під час цих штурмових дій. Про це повідомляють "Коментарі".

Стали надходити відомості про втрати на Запорізькому напрямку

Ярослав Мастерчук

Так, на сторінці Новоушицької територіальної громади (Хмельницька область) в Фейсбуці з'явився некролог воїна, який загинув 4 червня під селом Кам'янське Василівського району Запорізької області, - Майстерчука Ярослава Леонідовича.

"Ярослав Майстерчук народився 26 жовтня 1977 року в с. Струга. Навчався у Струзькій загальноосвітній школі І-ІІlступенів яку закінчив у 1994 році, — сказано в повідомленні. — У 1996 році був призваний на строкову службу, яку проходив у місті Кропивницькому у військах спеціального призначення. Одружений, батько двох дітей. 10 травня 2022 року був мобілізований до ЗСУ, боронив нашу землю у районі м. Бахмут. Під Соледаром отримав поранення, лікувався та проходив реабілітацію в шпиталі м. Дніпро. Друге поранення отримав під Херсоном, після чого лікувався в шпиталі м.Барвінкове. Після реабілітації знову повернувся захищати нашу Батьківщину. Загинув Герой, захищаючи рідну землю від рашистських окупантів, 4 червня 2023 року під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Кам’янське Запорізької області". 

Як стверджує  експерт, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко, "спочатку було зрозуміло, що Запорізький напрямок — це найкоротша відстань, щоб перерізати сухопутне сполучення між Кримом і материковою частиною України, захопленою росіянами. Що саме там ЗСУ атакуватимуть. Тому в Запорізькій області окупанти збудували потужні оборонні споруди, провели тотальне мінування, стягнули багато сил та засобів, у тому числі резерви".

"Війна не буває без втрат, — зазначає в свою чергу заступниця міністра оборони Ганна Маляр. — Найстрашніші, але неминучі втрати — це люди. І нажаль, ще не створили військову техніку, яку неможливо знищити". За її словами, сьогодні на запорізькому напрямку "противник веде оборонні дії". Тут "тривають позиційні бої".

Тим часом, Путін назвав дату, коли Росія розмістить ядерну зброю на території Білорусі. 

А у ЗСУ розповіли про нову тактику нічних атак Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини