Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома країна, яка поставить Україні 200 тисяч артилерійських снарядів
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома країна, яка поставить Україні 200 тисяч артилерійських снарядів

Україна отримає від Німеччини 200 тисяч артилерійських снарядів

6 грудня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

ЗСУ найближчими місяцями отримають від Німеччини 200 тисяч артилерійських боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю німецькому ZDF заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Стала відома країна, яка поставить Україні 200 тисяч артилерійських снарядів

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Німеччини зазначив, що оборонна промисловість країн не може виробляти відповідної продукції досить швидко.

Міністр, коментуючи постачання західної зброї до України, зазначив, що зараз відстають від цілей країн-партнерів.

Пісторіус зазначив, що плани постачання недовиконуються через те, що оборонна промисловість країн не може виробляти необхідну кількість продукції швидко.

Так, говорячи про мету ЄС поставити Україні мільйон артилерійських боєприпасів до весни, він зазначив: "Ця цифра породила очікування, які зрештою не виправдалися. Для збройової промисловості, яка сягає мирного часу, нелегко зробити мільйон".

При цьому міністр оборони натякнув, що найближчими місяцями ситуація значно покращиться. За його словами, лише Німеччина поставить майже 200 тисяч боєприпасів.

"Але на все потрібен час, і це не питання політичних рішень чи фінансових ресурсів", — наголосив Пісторіус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тривожні новини для України приходять як із США, де ніяк не можуть ухвалити документ про нашу підтримку наступного року, так і з ЄС, де Угорщина, а тепер і Словаччина зривають підтримку нашої країни та її євроінтеграційні устремління. Тим часом видання Bloomberg повідомляє, що Путін відправився до Об'єднаних Арабських Еміратів і Саудівської Аравії – двох найбільших держав Перської затоки, які є давніми партнерами США. У Кремлі посилюють вливання в армію, як і її чисельність, а також продовжують розмірковувати про ймовірні переговори з Україною. Що відбувається зараз на зовнішній арені – і чому? Чи є ризик, що готується підґрунтя для переговорів на невигідних Києву умовах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – WSJ наваляв терміни, коли Україна може отримати від США допомогу для потужного наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини