Головна Новини Суспільство Війна з Росією США змінили своє рішення про передачу ракет ATACMS Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

США змінили своє рішення про передачу ракет ATACMS Україні

Джо Байден все ж таки вирішив передати далекобійні ракети Україні, але з одним застереженням

22 вересня 2023, 19:18 comments3637
Поділіться публікацією:

США нададуть далекобійні ракети ATACMS Україні, але поки що невелику партію. Таку обіцянку Зеленському дав Джо Байден, передають у NBC News. Про це повідомляють "Коментарі".

США змінили своє рішення про передачу ракет ATACMS Україні

ATACMS

Американські журналісти стверджують, що цю інформацію їм підтвердили в п'ятницю три американські чиновники та представник Конгресу, "знайомий з ходом дискусій". За їхніми словами, публічне оголошення буде зроблено, коли ракети будуть доставлені до України.

"Система, відома як ATACMS, дасть Києву можливість вражати цілі на відстані до 180 миль, завдаючи ударів по лініях постачання, залізницям та пунктам управління та контролю за російською лінією фронту", — пишуть NBC News.

Деякі американські військові чинили опір цим постачанням, оскільки у самих США не було "надлишкових" запасів цієї зброї, а також через побоювання "розширення" війни з Росією.

Рішення про передачу обмеженої партії ракети ATACMS ухвалено США на тлі активізації Україною кампанії ракетних та безпілотних ударів по об'єктах глибоко в тилу Росії. Зокрема, сьогодні завдано удару по штабу Чорноморського флоту Росії.

Раніше представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати ще не ухвалили рішення щодо постачання далекобійних ракет ATACMS в Україну. Крім того, Кірбі оголосив, що США мають застереження для України щодо використання ракет великої дальності територією Росії. Він наголосив, що США не закликає Україну до нападів та атак по території Росії. Водночас Кірбі наголосив, що лише Зеленський та найвище українське керівництво може вирішувати, чи здійснювати їм атаки по Росії.

ATACMS — твердопаливна тактична балістична ракета класу "земля — земля", яку виробляє американська компанія Lockheed Martin. Має дальність до 300 км.

Тим часом, у Карабаху знову розстріляли російських військових.

У РНБО назвали два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту РФ.

А експерти розповіли, про що говорять удари по Криму, що почастішали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини