Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відреагували на ситуацію із ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на ситуацію із ЗАЕС

У Білому домі наголосили, США уважно стежать за ситуацією на ЗАЕС

6 липня 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

Вашингтон уважно стежить за ситуацією навколо Запорізької атомної електростанції та можливими провокаціями з боку окупаційних військ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

США відреагували на ситуацію із ЗАЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Спікер Адміністрації Джо Байдена заявила, що у США впевнені – АЕС не може бути об'єктом у зоні бойових дій. Вона наголосила, що американська сторона веде моніторинг ситуації від початку російської окупації українського ядерного об'єкта.                                            

"Ми продовжуємо уважно стежити за станом речей на електростанції", — заявила Жан-П'єр.

Прес-секретар Білого дому заявила, що подальша військова окупація Запорізької АЕС є небезпечною і там не повинно відбуватися бойових дій.

Зазначимо, Україна та Росія одночасно звинуватили один одного в майбутньому підриві Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), розташованої в тимчасово окупованому Енергодарі. Президент України Володимир Зеленський у зверненні ввечері 4 липня закликав світ, який слабко відреагував на теракт проти Каховської гідроелектростанції, зупинити нарешті зло, яке несе російська агресія. Що відбувається останнім часом довкола Запорізької АЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Чим зумовлена млява реакція світу на чергову більш ніж реальну загрозу теракту глобального масштабу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Росія відверто залякує підривом Запорізької АЕС: пояснення Міністерства оборони України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини