Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відправляє в Європу тактичну ядерну зброю на тлі заяв Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

США відправляє в Європу тактичну ядерну зброю на тлі заяв Путіна

США готується доправити ядерну зброю в Європу у грудні.

27 жовтня 2022, 22:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати планували відправити сучасні ядерні бомби B61-12 на початку весни 2023 року, але після постійних погроз Путіна Пентагон вирішив прискорити процес. Нову дату доставлення змінили на грудень 2022 року. Про це повідомило видання Politico з посиланням представників США в НАТО після закритої зустрічі в Брюсселі.

США відправляє в Європу тактичну ядерну зброю на тлі заяв Путіна

Ядерна зброя. Фото з відкритих джерел

Загалом сучасні ядерні бомби B61-12 мають замінити застаріле озброєння в Європі. Окрім того, пришвидшена процедура США та союзників має на меті показати, що Захід готовий зробити наступні кроки для того, аби утримати Путіна від застосування ядерної зброї в Україні.

Бомби B61-12 застосовуються бомбардувальниками та винищувачами. Пентагон та його програма B61 вже кілька років обговорювалась та покращувалась задля безпеки в регіоні, куди зброя може бути передана.

 Для деяких посадовців НАТО зміна дати була новиною, адже вони вважають, що такими діями альянс може спровокувати Путіна до більшої ескалації, а наслідки програми можуть бути непередбачуваними, вважає директор з питань політики у Plowshares Fund Том Колліна, який займається питаннями ядерного роззброєння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за свідченнями російського дисидента майбутній президент РФ має вибачитись перед Україною за режим Путіна, а також погодитись і виплатити репарації за війну.

Також "Коментарі" писали слова російського опозиціонера, який стверджує, що після повалення режиму Путіна в Росії відбудеться кривава війна. В якій візьмуть участь як приватні, так і державні армії Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини