Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відмовили Україні у важливому проханні по винищувачах F-16: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США відмовили Україні у важливому проханні по винищувачах F-16: про що йдеться

США відмовилися відправляти підрядників до України для обслуговування F-16

31 серпня 2024, 10:14 comments1007
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена нібито відхилила пропозицію відправити американських підрядників до України для обслуговування західної військової техніки, зокрема винищувачів F-16 через неспокій про безпеку. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на співрозмовників.

США відмовили Україні у важливому проханні по винищувачах F-16: про що йдеться

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

За інформацією WSJ, Рада національної безпеки Білого дому розглядала пропозицію відправити цивільних підрядників до України для обслуговування винищувачів F-16 та іншого військового озброєння, але розвідка та інші відомства поки вважають такий крок надто ризикованим.

Водночас американська сторона має надію, що європейські країни візьмуть на себе "велику, а можливо, і всю відповідальність за обслуговування F-16" в Україні, йдеться в матеріалі.

"Розвідувальна спільнота висловила стурбованість щодо перспективи нападу Росії на американських підрядників в Україні", – сказав WSJ один із чиновників США на умовах анонімності.

Адміністрація Байдена раніше не відкидала відправки американських підрядників до України в майбутньому, але не розраховує, що вони поїдуть туди найближчим часом, додають журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — катастрофа F-16: чи справді відпрацювала своя ППО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава української держави Володимир Зеленський потрапив під шквал критики з боку військовослужбовців, законодавців та військових аналітиків через стрімке просування російських військ на сході України після того, як Київ розпочав зухвале вторгнення до Курської області Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини