Головна Новини Суспільство Війна з Росією США таємно передали Україні ракети AGM-88 HARM: чим вони небезпечні для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США таємно передали Україні ракети AGM-88 HARM: чим вони небезпечні для РФ

Пентагон підтвердив передачу AGM-88 HARM вже після того, як українські військові завдали ударів по окупантам.

18 серпня 2022, 12:35 comments9028
Поділіться публікацією:

Українські захисники почали застосовувати проти РФ високошвидкісні протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM. Головне завдання таких ракет – створити великі проблеми для російських радарів ППО. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на "Business Insider".

США таємно передали Україні ракети AGM-88 HARM: чим вони небезпечні для РФ

Ракети AGM-88 HARM. Фото: flickr.com

У Пентагоні із запізненням підтвердили постачання AGM-88 HARM Україні. Реакція США з'явилася вже після того, як українські захисники завдали ударів по росіянам, а в соцмережах почали розповсюджуватися фото із фрагментами цих ракет.

Варто зазначити, що американські військові вельми успішно використовували ці ракети для придушення ППО ворога в Лівії, Іраку та Югославії. Також ракети мають на озброєнні ще 15 країн світу.

AGM-88 HARM є вдосконаленою версією AGM-45 Shrike. При розробці були усунені недоліки щодо дальності та наведення на обмежену кількість радіолокаційних частот. Снаряд здатний покрити широкий діапазон частот і зберегти розташування передавача радара. Діапазон ракети більший ніж у багатьох зенітних знарядь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російське командування панічно боїться настання ЗСУ: експерт назвав причину, пояснивши, чому довго обороняти Херсонську область російські солдати не вдадуть.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган цього тижня вперше відвідає Україну з початку широкомасштабного російського вторгнення. Мета – обговорити з президентом Володимиром Зеленським та Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем (той прибуде до нас вдруге) дипломатичні кроки для завершення війни . Чого чекати від цього візиту? Які пропозиції може висловити Ердоган, який зберіг рівні стосунки з Києвом та Москвою? Чи є перспективи для поновлення українсько-російських переговорів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антикацап

18 серпня 2022, 20:22

Про передачу чогось не треба взагалі нічого говорити! Для кацапів сюрприз буде!... Пошаткуємо всіх окупантів на капусту!.. А потім черга і до Ма-ацкви дійде!...

украинец

18 серпня 2022, 19:31

Правдоруб, чемодан-вокзал-эвропа. Пиздуй на йух, уебище. И себе подобных забирай.

Кобальт

18 серпня 2022, 12:29

А чим Ірак, Лівія чи Югославія загрожували США або іншим членам НАТО, може хтось пояснити ?

Правдоруб

18 серпня 2022, 12:06

журналюги не адекватные вы сколько палите секретной информации и ради чего, статьи или работаете на рашку! Лучше займитесь преступление в верховной раде, приступлениеями рф против Украины. А кто что передал, где находится и в этом роде - хватит подставлять воинов! Нам Мир нужен, а не треп!

Віктор

18 серпня 2022, 11:59

Нє, ну це серйозно? "Таємно передали", і з цього приводу газетне повідомлення.


Новини