Головна Новини Суспільство Війна з Росією США назвали мету останніх ракетних атак РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали мету останніх ракетних атак РФ проти України

Білий дім знову закликав Палату представників Конгресу США нарешті погодити пакет допомоги Україні

30 березня 2024, 07:20
Поділіться публікацією:

Білий дім назвав останні ракетну атаку Росії на енергомережу України спробою російського диктатора Володимира Путіна "занурити" країну "в темряву". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві спікера Ради національної безпеки США Адрієна Вотсона.

США назвали мету останніх ракетних атак РФ проти України

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що в ніч на п'ятницю, 29 березня, Росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України з початку війни, "позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електроенергії у холодні дні ранньої весни".

"Ці бомбардування — частина серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України — є жахливим нагадуванням про зусилля Володимира Путіна зламати дух українського народу та занурити його у темряву", — йдеться у заяві.

У заяві Вотсон закликала Палату представників Конгресу США ухвалити двопартійний додатковий законопроект про національну безпеку, що дозволить направити Україні більше засобів протиповітряної оборони.

"Потреба України є невідкладною, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок", — наголосила представник Ради нацбезпеки США.

Зазначимо, другий тиждень Росія завдає масованих ракетних, дронових і бомбових ударів по Україні. Міністр енергетики України Герман Галущенко запевняє, що метою російських атак 22 березня був тотальний блекаут. Після цього в хід пішли такі новинки як "Циркон" (по Києву), а Харків вперше потрапив під удар КАБ – авіабомби великого калібру, що керується. Видання "Коментарі" продовжує аналізувати з експертами особливості повітряної війни, яку активізувала країна-агресор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка мета нових повітряних ударів РФ по Україні: скільки вони триватимуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини