Головна Новини Суспільство Війна з Росією США можуть вперше надати Україні далекобійні ракети: що це може бути
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть вперше надати Україні далекобійні ракети: що це може бути

До нового пакету військової допомоги від США увійдуть високоточні боєприпаси GLSDB, які мають дальність поразки приблизно 150 кілометрів

1 лютого 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

США вже зараз готують новий пакет військової допомоги Україні, до якого можуть увійти далекобійні ракети. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

США можуть вперше надати Україні далекобійні ракети: що це може бути

США можуть передати Україні далекобійні ракети. Фото: Getty Images

Два офіційні представники США, поінформовані з цього питання, повідомили, що до нового пакету військової допомоги сумою 2,2 млрд доларів планують включити далекобійні ракети Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB).

Для навчання запуску нових ракет не знадобиться додатковий час, оскільки вони можуть запускатися з установок HIMARS і мають дальність 150 км. Варто зазначити, що Україна сподівалася одержати ці ракети у нещодавньому пакеті військової допомоги, але тоді їх так і не включили. Тепер же у Вашингтоні дійшли висновку, що ці ракети Київ має отримати якнайшвидше.

Крім ракет у пакет увійдуть протитанкові системи Javelin та допоміжне обладнання для ППО Patriot.

Про новий пакет військової допомоги США, за інформацією журналістів, офіційно буде оголошено вже наприкінці цього тижня.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Байден планує відвідати Європу до роковин повномасштабного вторгнення росіян до України. Також наприкінці лютого планується оголосити ще один великий пакет військової допомоги нашій країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль надіслав до Мелітополя особливих наглядачів: що відомо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прогноз на лютий – що відбуватиметься в Україні та навколо України. Експерти детально проаналізували ситуацію, що склалася, і озвучили найвірогідніші події, які чекають на нашу країну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини