Головна Новини Суспільство Війна з Росією США готують чергову військову допомогу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують чергову військову допомогу для України

Постійний союзник України у боротьбі проти РФ знову відправить військову допомогу.

1 вересня 2022, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США готується надати черговий пакет допомоги для ЗСУ. Про це заявляє координатор національної Ради безпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю з телеканалом CNN.

США готують чергову військову допомогу для України

США готують чергову військову допомогу для України. Фото з відкритих джерел

За словами високопосадовця штати вже виділили понад 13 млрд доларів для потреб української армії. Але країна на цьому не буде зупинятись і вже підготовлює нову військову допомогу для безпеки і суверенітету України.

Наразі відомо, що Україна з початку повномасштабного російського вторгнення отримала від США загальну суму військової допомоги на 13 млрд доларів. Якщо враховувати період з початку українсько-російської війни, то уся сума безпекової допомоги штатів складає близько 15,5 млрд доларів.

Під час розмови Джон Кірбі також згадав, передані раніше три млрд доларів і пояснив, що частина пакета допомоги йде по програмі Ініціатива безпекової допомоги Україні (USAI). Це означає, що ЗСУ може отримати американське озброєння одразу з військових складів США, зменшуючи час на бюрократичні рішення. Разом з тим координатор національної Ради безпеки додав, що частина озброєння може проходити через закупівлю, тому її доведеться чекати кілька місяців.

Раніше, видання "Коментарі" писало про нове озброєння, яке США надало Україні у пакеті допомоги схваленому 24 серпня. Ним виявились модульне ракетне обладнання під назвою VAMPIRE.

Також, "Коментарі" публікували інформацію про різноманітну зброю, яку отримала Україна від різних держав світу. Серед них виявились ракетні комплекси, гаубиці, байрактари, танки, системи ППО та снаряди до військової техніки.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини