Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку військову техніку отримала Україна з усього світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку військову техніку отримала Україна з усього світу

В Україні війна триває вже понад шість місяців, але закордонні партнери продовжують і надалі підтримувати країну зброєю та грошима

27 серпня 2022, 21:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генерал Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі зазначає, що жодна зброя не є  універсальною. Але є кілька систем озброєння, які відіграють важливу роль в російсько-українській війні. Про це пише BBC.

Яку військову техніку отримала Україна з усього світу

Яку військову техніку отримала Україна від усього світу. Фото з відкритих джерел

Ракетні комплекси великої дальності

За даними військових аналітиків, Україні бракує артилерії та боєприпасів для ведення дальнього вогню. Саме такі засоби можуть покращити українські війська та зробити їх більш ефективними у протистоянні з Росією.

Україна вже отримала від США декілька високомобільних артилерійських систем Himars. І важливим фактором цих систем є те, що їх дальність набагато більша ніж в російської артилерії. Що дозволяє знищувати російські цілі з безпечного місця.

Яку військову техніку отримала Україна з усього світу - фото 2

Гаубиці

В середині літа США, Канада та Австралія доставили понад 100 гаубиць різних комплектацій. А також 300 000 снарядів калібру 155 мм.

Протитанкова зброя

Видання підрахувало, що Україна отримала понад 5000 NLAW, техніка, яка може знищити танк одним пострілом. Більшість аналітиків зазначає, що ця зброя себе якісно показала на початку війни, особливо коли росіяни наближались до Києва.

Танки

Відомо, що Польща та Чехія доставили близько 230 танків Т-72. Саме ці танки Україна постійно використовує, тому вміє ними користуватись та має всі необхідні частини для ремонту.

Дрони

В основному Україна використовує безпілотники Bayraktar TB2, які виготовляє Туреччина. Саме ці дрони знищували та пошкоджували ракетні системи, гелікоптери та кораблі.

ППО

Україні вдалось встановити контроль над своїм повітряним простором. У цьому допомогли зенітно-ракетні системи NASAMS, які були передані США, а також система ППО С-300 від Словаччини.

Найбільше Україну фінансово підтримали Сполучені Штати Америки. Вони передали Україні грошової допомоги на 25 млрд доларів. Друге та третє місце зайняли Сполучене Королівство та Польща, вони передали 4 та майже 2 млрд доларів. 

Яку військову техніку отримала Україна з усього світу - фото 3

Раніше "Коментарі" повідомляли слова Олексія Данилова про те, що західна зброя змінює хід війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини