Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відправить в Україну "Вампірів". Вони перетворюють машини на смертоносну зброю проти безпілотників
commentss НОВИНИ Всі новини

США відправить в Україну "Вампірів". Вони перетворюють машини на смертоносну зброю проти безпілотників

До нового пакету військової допомоги входять модульне ракетне обладнання, яке американці називають VAMPIRE.

31 серпня 2022, 15:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Американці в середу оголосили про новий пакет підтримки для України, яка веде війну проти Росії. У цьому пакеті відправлять артилерію та зенітну техніку на 3 мільйони доларів. Серед іншого у ньому присутня автомобільна модульна ракетна установка під ім’ям "Вампір". Це обладнання має одну особливість, яка значно полегшує його використання.

США відправить в Україну "Вампірів". Вони перетворюють машини на смертоносну зброю проти безпілотників

Американська установка Vampire. Фото з відкритих джерел

"Вампірів" виготовляє американська компанія L3Harris. Це чотириствольна ракетна установка, яка має лазерне наведення для знищення цілей. Що важливо, для роботи зброї не потрібен спецтранспорт. Установка легко переміщується і встановлюється за дві години на позашляховиках.

Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль, сказав, що "Вампіри" за своєю суттю є зброєю проти безпілотників.

"Використовувати його в боротьбі з безпілотними апаратами дуже важливо, оскільки Росія від початку вторгнення дуже часто використовує безпілотники з метою спостереження та полегшення наступних ракетних атак. Володіння Україною такою зброєю могло б значно полегшити усунення російської техніки з неба". – прокоментував відправку нової техніки Колін Каль.

Хоча система Vampire не рекламується компанією L3Harris, як зброя для боротьби з безпілотниками, Україна використовувала подібні засоби для знищення безпілотних літальних апаратів протягом усієї війни з Росією.

Більше про американську установку Vampire дивіться у відео нижче: 

Раніше, портал "Коментарі" вже повідомляв, яку зброю отримала Україна з усього світу. А також про те, які країни підтримали фінансовою допомогою найбільше. Серед лідерів США, Сполучене Королівство та Польща.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини