Головна Новини Суспільство Війна з Росією США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова, – The Times
commentss НОВИНИ Всі новини

США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова, – The Times

У Пентагоні довгий час забороняли Україні бити територією Росії. Щоправда, після масових ударів щодо української енергетики думки в американському оборонному відомстві змінилися

10 грудня 2022, 08:00 comments8499
Поділіться публікацією:

Численні масовані ракетні обстріли країною-агресором української критично важливої цивільної інфраструктури та енергетичних об'єктів стали тим механізмом спуску, який розв'язав руки союзникам України на прийняття жорстких рішень. Так, Пентагон США мовчазно схвалює дальні удари ЗСУ по цілях на території РФ. Про це повідомляє портал "Клментарії", з посиланням на британську газету "The Times".

США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова, – The Times

У Міноборони США не проти українських дальніх ударів по цілях у РФ Getty Images

Єдина умова, яку виставляють партнери України перед завданням ударів по території країни-агресора – це обов'язкове дотримання українськими воїнами міжнародних законів війни та Женевських конвенцій. Тобто українці несуть пряму відповідальність за те, щоб ніхто з громадянських у Росії не постраждав. Удари повинні завдаватися виключно з військових цілей, щоб надалі послабити російську армію ще більше і унеможливити продовження війни проти українського народу.

Оскільки в жовтні Росія почала регулярні атаки по мирних жителів в Україні в міністерстві оборони США переглянули свою оцінку загрози цієї війни. Зокрема, йдеться про нові судження про те, чи можуть постачання зброї ЗСУ призвести до військової конфронтації між РФ та НАТО.

Як йдеться у матеріалі, це є важливою подією у російській повномасштабній військовій агресії проти України, оскільки тепер Вашингтон з більшою ймовірністю поставить Києву зброю більшої дальності.

"Ми все ще використовуємо ті ж розрахунки ескалації, але страх перед ескалацією змінився з первинного. Зараз все по-іншому. Це тому, що обчислення війни змінилося внаслідок страждань та жорстокості, яких українці зазнають з боку росіян", — сказало джерело в американському. оборонне відомство.

Вашингтон тепер менше занепокоєний тим, що нові далекобійні удари на території РФ можуть призвести до драматичної ескалації. Досі всі "відповідні" атаки Москви включали звичайні ракетні удари по цивільних об'єктах в Україні.

Перед цим Пентагон більш обережно ставився до українських ударів по РФ, оскільки побоювався, що Кремль відповість тактичною ядерною зброєю або націлиться на сусідні країни НАТО.

При цьому Вашингтон не має наміру публічно підтримувати дальні удари ЗСУ углиб російської території. Офіційну позицію Штатів щодо них цього тижня озвучив держсекретар Ентоні Блінкен, який зазначив: "Ми не заохочували і не дозволяли українцям завдавати ударів усередині Росії".

Водночас джерело в Міноборони США сказало: "Ми не говоримо Києву: "Не завдавайте ударів по росіянам. Ми не можемо їм сказати, що робити. Їм вирішувати, як вони використовують свою зброю. Але коли вони використовують поставлену нами зброю, ми наполягаємо лише на тому, щоб українські військові дотримувалися міжнародних законів війни та Женевської конвенції".

"Це єдині обмеження", — підкреслило джерело в Пентагоні і додало, що "наскільки нам відомо", Україна їх дотримується.

Українські сили в рамках цих обмежень нині роблять більш активні дії проти цілей на території РФ. Україна намагалася використати власні безпілотники, а не зброю, поставлену США, для завдання ударів.

Безпілотники, засновані на радянських системах спостереження Ту-141 "Стриж", розроблених у 1970-х роках, були перепрограмовані, щоб збільшити їхню дальність та збільшити боєзапас для запуску на малій висоті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер буде гра по-чесному: ЗМІ оцінили ймовірність ударів ЗСУ по Москві.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Patriot, Abrams та Leopard: в Офісі президента назвали терміни отримання потужної зброї від Заходу. Тепер, запевняють на Банковій, питання з постачанням сучасної західної зброї не стоїть, є лише нюанси щодо термінів постачання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини