Головна Новини Суспільство Війна з Росією США чекають від України посилення мобілізації: чому це потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

США чекають від України посилення мобілізації: чому це потрібно

Сенатор Грем заявив у Києві, що ЗСУ потрібно більше людей, США чекають на новий закон про мобілізацію

19 березня 2024, 08:35 comments2041
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон очікує на ухвалення нового закону про мобілізацію в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час візиту до Києва заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем, повідомляє "NV".

США чекають від України посилення мобілізації: чому це потрібно

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Фото: із відкритих джерел

Під час брифінгу сенатор сказав, що питання є важким, оскільки багато українських захисників перебувають на війні з першого дня повномасштабного вторгнення і вже виснажені, перебуваючи у постійних боях. Ліндсі Грем підкреслив, що Україні потрібно більше людей у строю, тому Штати очікують руху згідно із законом про мобілізацію.

"Перед від'їздом я розмовляв із радником з національної безпеки США Джейком Салліваном і запитав його, що я можу зробити, щоб допомогти адміністрації [президента США]? Він відповів: "Підніміть питання закону про мобілізацію", — заявив сенатор.

Зазначимо, в Україні продовжує активно обговорюватися тема мобілізації загалом та відповідних змін у законодавстві – зокрема. Враховуючи величезну кількість правок, законопроект може бути прийнятий лише у квітні, а в силу вступити (за умови підписання президентом) у травні. Не виключено, що мобілізують 400-500 тисяч людей. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" думками щодо мобілізаційних проблем України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЗМІ назвали найспірніший аспект в українській схемі мобілізації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні цілком можлива зміна системи бронювання громадян від мобілізації таким чином, щоб це бронювання залежало від рівня доходів людини. Такої можливості в інтерв'ю Суспільному припустився голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Свого часу, якщо не помиляюсь, в 12 чи 13-му сторіччі в Англії, існував такий "податок на боягузтво". Коли платили гроші для того, щоб не йти в лицарі. І цей податок потім існував у дуже багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало", – зазначив Стефанчук. Але, за словами Стефанчука, економічний аспект цього питання – "не остання річ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

19 березня 2024, 20:30

Белый господин из самой демократичной Америки, знает что говорит.

Партия 5.10

19 березня 2024, 14:48

Пусть этот сенатор сам воюет за офшоры сиплой Зелегниды !

Киевлянин.

19 березня 2024, 10:21

Бандерьё и жидовня - спелись вместе, и гробят Украину. Всю свою историю, богатые американские евреи - спонсируют нацистов в разных странах. Так было и в Германии - нацистов, Гитлера, спонсировали американские евреи. Теперь в Украине спонсируют. А украинских нацистов жизнь не учит ни как. Ни где, ни в одной стране, не любят нацистов. Их просто используют, а потом как тампакс утилизируют. И тупорылое бандерьё наверно совсем мозги потеряло. Бандеровцы - убийцы Украины. Сидели бы на своей Галичине, молись бы там Бандере своему. И было бы всё хорошо. Нет им надо было лезть на Донбасс, в Крым....Наводить свои порядки по всей Украине. Навели? Что дальше?

Правдоруб

19 березня 2024, 10:11

конченные что в рашке что в штатах что в Украине типа правительство везде одинаковые в других странах уверен не лучше есть и хуже.

ЕЕЕЕ

19 березня 2024, 10:03

от сукА

ІВАН.

19 березня 2024, 09:01

От і все стає на саої місця...ато демократія ,демократія.


Новини