Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спроба № 2 – Путін наказав захопити всю Харківську область, включаючи сам Харків, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Спроба № 2 – Путін наказав захопити всю Харківську область, включаючи сам Харків, – ISW

Аналітики ISW зазначають, що поки що є лише непрямі докази, які можуть вказувати на наказ Путіна захопити місто

17 липня 2022, 10:00 comments2526
Поділіться публікацією:

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення російських військ в Україну президент РФ Володимир Путін, можливо, наказав таки окупувати Харків і захопити неокуповану частину Харківської області. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Спроба № 2 – Путін наказав захопити всю Харківську область, включаючи сам Харків, – ISW

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Американські військові аналітики зазначають, що публічно спікери Кремля, як і сам Путін не робили заяв про швидке захоплення Харкова, але виходять із тих маневрів, які здійснюють російські війська в Харківській області, можна припустити, що їхня мета – це не лише допомога тим угрупованням, які просуваються на Донеччині, є завдання просунутися і на Харківщині.

Зокрема, аналітики звертають увагу на те, що з 26 червня росіяни намагаються захопити Дементіївку, село на півночі від Харкова, яке має обмежене значення для захисту РФ від наступальних українських дій.

Крім того, українська військова розвідка опублікувала перехоплення розмови: у ньому російський військовий скаржиться, що його командиру немає справи до втрат, адже він хоче лише дістатися Харкова.

Також в ISW зазначили, що російські гауляйтери із тимчасово окупованих територій Харківської області почали співпрацювати з ватажками терористичної організації "ЛНР". На думку аналітиків, це свідчить про спроби Росії створити умови для довгострокової окупації.

Аналітики ISW вважають вкрай малоймовірною можливість успіху росіян у захопленні Харкова та всієї області. На думку аналітиків, найближчими днями армія Росії, ймовірно, буде непослідовно активізувати спроби атак на півночі від Харкова, але навряд чи зможе досягти серйозних територіальних успіхів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у російській армії починається хаос і паніка: окупанти тікають із війни цілими ротами (аудіоперехоплення розвідки).

Також видання "Коментарі" повідомляло – на півдні українські воїни демілітаризували десятки орків, ворожі склади та військову техніку РФ (ВІДЕО).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини