Головна Новини Суспільство Війна з Росією Соціологи з'ясували, чи готові українці до переходу економіки на військові рейки
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи з'ясували, чи готові українці до переходу економіки на військові рейки

67% українців позитивно ставляться до зміни на довгостроковий період пріоритетів державного бюджету на користь посилення сектору безпеки та оборони

15 травня 2024, 15:24 comments3899
Поділіться публікацією:

Рівень готовності українців до мілітаризації економіки є досить високим. Громадяни готові пожертвувати добробутом заради безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Соціологи з'ясували, чи готові українці до переходу економіки на військові рейки

Опитування українців. Фото: із відкритих джерел

Після опрацювання даних соціологи з'ясували, що 67% наших співвітчизників позитивно ставляться до зміни на довгостроковий період пріоритетів державного бюджету на користь посилення сектора безпеки та оборони (Збройних сил, інших силових відомств, оборонної промисловості). Лише 7% виступають проти.

Ще 63% опитаних позитивно сприймають збільшення видатків на безпеку у власній громаді, проти – 9%.

Крім того, половина опитаних (49%) готові на зміну пріоритетам бюджету, якщо вони вплинуть на їхній особистий добробут. Проти виступає 29% респондентів.

Опитування проводив Центр Разумкова з 21 по 27 березня 2024 року серед 2020 респондентів. Теоретична похибка вибірки вбирається у 2,3%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість громадян України змінили свою думку порівняно з попередніми роками та вважають, що для нашої країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.                                                                                                                                                                    

Також видання "Коментарі" повідомляло – українців можуть обмежити у правах: про що говорить документ, який влада подала до Ради Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини