Головна Новини Суспільство Війна з Росією Словенія таємно передала Україні військову техніку – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Словенія таємно передала Україні військову техніку – ЗМІ

Словенія передала Україні бронетранспортери Valuk.

26 квітня 2023, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Словенії таємно відправив до України 20 одиниць броньованих машин Valuk. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання 24ur.

Словенія таємно передала Україні військову техніку – ЗМІ

Броньовані машини Valuk. Фото з відкритих джерел

Згідно з джерелами видання у квітні словенський уряд відправив до Києва військову техніку, яка вже знаходиться в Україні. Операція по передачі 20 бронетранспортерів Valuk зайняла кілька місяців, адже потрібно було підготувати, відремонтувати та транспортувати техніку.

Портал 24ur стверджує, що бронетранспортери відправили транспортним літаком С17 до однієї з сусідніх країн у кілька етапів. Один літак С17 здатен розмістити чотири одиниці військової техніки.

Через військові події у Судані передача транспорту затрималась, однак минулого тижня усі словенські броньовані машини Valuk були доставлені в Україну.

Бронетранспортери Valuk в одні модифікації мають 40-мм автоматичний гранатомет, тоді як в іншій 12,7-мм кулемети. Машини призначені для перевезення піхоти та захисту її від протипіхотних мін і обстрілів зі зброї калібру до 12,7-мм. На озброєні словенської армії було 85 одиниць цієї бойової техніки, яка перебувала на складах впродовж 25 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни НАТО передали свої винищувачі для України. Спочатку це зробила Польща, а згодом і Словаччина.

Також "Коментарі" писали про сучасні танки  армії РФ Т-14 "Армата", які Кремль відправив на територію України. Російські ЗМІ пишуть, що танки не будуть здійснювати активних бойових дій на полі бою, однак армія РФ їх використає для ударів по українських позиціях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини