Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відправила на фронт сучасні танки Т-14 "Армата"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відправила на фронт сучасні танки Т-14 "Армата"

Російські ЗМІ пишуть, що армія РФ відправила до України нові танки Т-14 "Армата".

25 квітня 2023, 11:20 comments6335
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найсучасніший російський танк Т-14 "Армата" відправили для активних бойових дій на території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Уніан".

Росія відправила на фронт сучасні танки Т-14 "Армата"

Російський танк Т-14 "Армата". Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ повідомляють, що танк "Армата" буде використано для ударів по позиціях українських військових. Однак прямі штурмові дії сучасний російський танк не буде виконувати.

Наразі відомо, що танк "Армата" оснащений додатковим захистом, а російські екіпажі пройшли бойові тренування на полігонах. Загалом Кремль планував виготовити 2300 танків Т-14 "Армата" до 2020 року, однак переніс цю дату на 2025 рік. Наразі досі невідомо скільки одиниць цієї бойової техніки є насправді у російських резервах.

Ще в січні британські військові аналітики повідомляли, що рішення використати танк Т-14 "Армата" на полі бою буде великим ризиком для Росії, хоч Кремль може використати такий крок для внутрішньої пропаганди. У характеристиках зазначено, що танк може розвивати максимальну швидкість до 80 км/год, а його вежа є безпілотною. Нею керує екіпаж у броньованій капсулі, що розташована в передній частині корпусу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туреччина представила свій новий танк Altay. Вартість одного екземпляра оцінюється у 14 млн доларів.

Також "Коментарі" писали про тривожне передбачення війни: багато українців почуватимуться зрадженими. Редактор відомого американського видання зробив невтішний прогноз для України. На його думку, ЗСУ не зможуть звільнити території України від російських військ, а Захід згодом почнуть схиляти Київ до переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини