Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривожне передбачення війни: багато українців почуватимуться зрадженими
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожне передбачення війни: багато українців почуватимуться зрадженими

Володимир Зеленський може бути змушений піти на неприємний компроміс, як би добре його війська не показали себе на полі бою.

24 квітня 2023, 17:05 comments9880
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Редактор американського видання The Guardian Саймон Тісдолл аналізує шанси України повернути втрачені території та швидко закінчити війну. Вирішальним фактором у війні стане контрнаступ ЗСУ, який на думку Тісдолла, може виявитись безрезультатним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Тривожне передбачення війни: багато українців почуватимуться зрадженими

Американський редактор прогнозує тривожний сценарій війни. Фото з відкритих джерел

Тісдолл вважає, що під час контрнаступу ЗСУ Україна поверне частину окупованих територій, однак захищенні мінними полями, танковими пастками та іншими захисними елементами, більшість територій Донбасу та Криму будуть під контролем Росії. Через значні руйнування, втрати особового складу, нестачу зброї та військової техніки, Захід почне наполягати на припиненні вогню, а далі запропонує мирний план до якого також приєднається Китай, аналізує редактор The Guardian.

Тісдолл прогнозує, що за таким сценарієм Україна зможе зберегти 85% своєї території, а "демілітаризована зона" буде створена за корейським варіантом у співпраці з міжнародними організаціями. Таким чином зупиняться військові дії, почнеться відбудова, а біженці повернуться в Україну.

"Якщо цей сценарій чи щось подібне реалізується протягом наступного року, багато українців неминуче відчують себе зрадженими", — пише Саймон Тісдолл.

За словами Тісдолла, привабливість постійного перемир'я очевидна. Такі дії зупинили б війну, знизили ядерну ескалацію РФ з НАТО, пом’якшили б економіку та зменшили продовольчу та енергетичну кризу. На думку американського редактора багато хто в Європі та у південних регіонах світу підтримав би такий варіант.

Водночас Саймон Тісдалл не виключає, що одна зі сторін у підсумку візьме гору, хоча на цей час такий сценарій для публіциста виглядає малоймовірним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський генерал назвав ключову ціль українського контрнаступу.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна встановила світовий рекорд зі збільшення військових витрат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 квітня 2023, 17:43

Ще б дізнатись, чому Яценюк, замість пиляти гроші на будівництво стіни, не створював мині поля? Щодо компромісу: Зе буде лишатись при владі до повернення кордонів 1991, стягнення з російських лузерів всіх репарацій і відбудови України. Буде рішення Корупційного суду України на відповідність Конституції. За Зе проголосує вся західна Україна - саме вона отримує найбільшу вигоду від прикордонного хабарництва та знаходиться в найбільший безпеці.


Новини