Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна встановила світовий рекорд зі збільшення військових витрат
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна встановила світовий рекорд зі збільшення військових витрат

Аналіз SIPRI вказує, що в Україні зафіксовано рекордний ріст військових витрат. Вони виросли на 640% і досягнули 44 млрд доларів.

24 квітня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна збільшила військові витрати за 2022 рік на 640%, що є рекордним показником за всю історію спостережень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз SIPRI.

Україна встановила світовий рекорд зі збільшення військових витрат

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI) проаналізував військові витрати за 2022 рік. Таким чином виявилось, що загальні світові витрати на оборону виросли на 3,7% і досягли максимуму – 2230 млрд доларів.

Найбільший ріст військових витрат спостерігався в Європі – 13%, що пов’язано з війною України проти російської Федерації. У Фінляндії витрати зросли на 36%, Литві – 27%, Швеції – 12%, а у Польщі 11%. Звіт показує, що багато країн з колишнього соціалістичного табору збільшили свої видатки на оборону удвічі з моменту анексії Криму у 2014 році. Рекордний ріст військових витрат дослідники SIPRI зафіксували в Україні – 640% і досягнули 44 млрд доларів. У Росії витрати виросли у 2022 році на 9,2%.

"Постійне зростання глобальних військових витрат в останні роки є ознакою того, що ми живемо у все більш небезпечному світі", — говорить старший науковий співробітник SIPRI доктор Нан Тіан.

На думку аналітиків країни починають збільшувати військові витрати на оборонну сферу через погіршення середовища безпеки, яке за їхніми прогнозами не покращиться в найближчому майбутньому. 

Загалом найбільше військових витрат мають США, Китай та Росія – 56% від загальних світових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про аналіз Global Firepower, який склав рейтинг найсильніших армій світу станом на 2023. На якому місці Україна.

Також "Коментарі" писали про рейтинг армій світу за кількістю танків та літаків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини