Головна Новини Суспільство Війна з Росією Словаччина таки готова допомагати Україні у війні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина таки готова допомагати Україні у війні: про що йдеться

Контракти між українськими та словацькими компаніями з виробництва озброєння й надалі діятимуть, зазначив глава МЗС України

29 листопада 2023, 17:52
Поділіться публікацією:

Центр обслуговування українського важкого озброєння в Словаччині продовжить виконувати роботи з ремонту української важкої техніки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час візиту до Брюсселя розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Словаччина таки готова допомагати Україні у війні: про що йдеться

Україна та Словаччина. Фото з відкритих джерел

Український міністр підтвердив, що провів вельми продуктивну зустріч зі своїм словацьким колегою Юраєм Бланаром.

"Я можу сказати вам, що ми чудово розуміємо один одного. Він підтвердив, що хаб з обслуговування українського важкого озброєння продовжуватиме функціонувати у Словаччині. Контракти між українськими і словацькими компаніями з виробництва озброєння будуть продовжені", — зазначив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України додав, що не бачить із боку Словаччини ризиків і потрібно продовжувати із сусідньою країною конструктивний діалог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — словаки мають намір блокувати український кордон: коли стартує протест.

Також видання "Коментарі" повідомляло – парламент Словаччини відреагував на рішення уряду Фіцо припинити військову допомогу Україні.

Раніше "Коментарі" писали – у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Роберт Фіцо вже очолив уряд, проголосивши зміну курсу підтримки зброєю України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини