Головна Новини Суспільство Війна з Росією Словаччина хоче передати Україні винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина хоче передати Україні винищувачі

10 літаків можуть поповнити авіапарк ЗСУ

2 березня 2023, 10:51
Поділіться публікацією:

10 літаків радянського виробництва МіГ-29 може передати Україні найближчим часом Словаччина. Про таку можливість розповів міністр оборони країни Ярослав Надь. Про це повідомляють "Коментарі", з посилання на інтерв'ю міністра АР.

Словаччина хоче передати Україні винищувачі

Словацькі МіГ-29 можуть передати Україні

За словами міністра, Словаччина не планує у майбутньому використовувати ці літаки, а в Україні вони зможуть "врятувати їхні життя".

Братислава зняла 11 МіГів з озброєння минулого року. Один вона хоче передати в музей, а інші — може надати Києву. Якщо це рішення буде схвалено, то Словаччина стане першою з країн НАТО, які надали Києву бойові літаки. Остаточне рішення про передачу МіГів "очікується протягом кількох днів або тижнів".

Після успішного створення "танкової коаліції", яка вже почала передавати Україні танки Leopard, Україна порушує питання отримання сучасних літаків, зокрема F-16. Володимир Зеленський закликав західних союзників озброїти українські сили ППО "авіаційною компонентою".

У відповідь Великобританія запропонувала розпочати "кругові поставки" літаків, коли східноєвропейські країни поставлятимуть Києву свої радянські МіГ-29 або Су-24, отримуючи взамін сучасні літаки від західноєвропейських держав.

Нагадаємо, що цією ніччю рашисти здійснити ракетну атаку на Запоріжжя - від влучання у п'ятиповерхівку загинуло дві особи, повністю зруйнований один під'їзд.

МіГ-29 — багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст. Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, зокрема й України. У травні 2019 стало відомо, що на базі Львівського Державного авіаційно-ремонтного заводу, починаючи з 2020, заплановано розпочати роботи з модернізації літаків марки МіГ за участі іноземних партнерів. У серпні 2020 стало відомо, що таким партнером стане ізраїльська компанія Elbit Systems. За домовленостями, вона модернізуватиме українські МіГ-29 за 40 млн доларів за одиницю, йшлося про модернізацію партії з 11 винищувачів Повітряних Сил ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини