Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща назвала дату, коли Україна отримає наступну партію танків Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща назвала дату, коли Україна отримає наступну партію танків Leopard

Упродовж кількох тижнів Україна отримає наступну партію танків Leopard

27 лютого 2023, 14:50 comments2169
Поділіться публікацією:

Польща планує передати Україні залишок обіцяних танків Leopard 2 протягом кількох тижнів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на слова глави канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхала Дворчика в інтерв'ю "PAP".

Польща назвала дату, коли Україна отримає наступну партію танків Leopard

Танк Leopard 2 / фото GETTY IMAGES

На запитання, коли Україна отримає ще 10 обіцяних танків Leopard, Дворчик відповів: "Незабаром. Підготовку українських екіпажів має завершити. Частина цих танків зараз використовується під час навчання... Це перспектива на кілька тижнів".

Так він розповів, що Варшава незабаром передасть Україні свої танки PT-91 та радянські танки Т-72. За його словами, постачання цих танків є питанням тижнів, "якщо не раніше".

"Вони практично у процесі передачі, тому скоро будуть в Україні", — додав він.

Варто зазначити, минулого тижня Польща передала Україні першу партію танків Leopard 2. Йдеться про чотири одиниці.

Як заявив глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус, Україна, ймовірно, зможе сформувати два батальйони (62 одиниці) німецьких танків Leopard 2 після того, як їх доставлять до країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибухи на аеродромі в Мачулищах: про що говорить те, що сталося, – чому варто задуматися лукашенка.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін поміркував про можливий розпад нинішньої РФ в інтерв'ю державному пропагандистському телеканалу "Росія-1". За логікою Путіна, це стане можливим, якщо країна-агресор програє в цій війні і буде розділена. Він також вкотре побрязкав ядерною зброєю. У свою чергу, директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що Україна має завдати удару Путіну та його зарозумілості – перш за все, на полі бою. Про що говорять дані заяви? Які бачаться найбільш реальні варіанти розвитку подій у найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини