Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Скромний, але стабільний прогрес": Бі-бі-сі про український контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Скромний, але стабільний прогрес": Бі-бі-сі про український контрнаступ

Кореспондент Бі-бі-сі побував у розташуванні 68-ї єгерської бригади ЗСУ, на околицях нещодавно звільненого села Благодатне

20 червня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

Через два тижні після початку контрнаступу Україна досягла скромного, але стабільного прогресу на трьох напрямках наступу по всій лінії фронту завдовжки 1000 км. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Бі-бі-сі.

"Скромний, але стабільний прогрес": Бі-бі-сі про український контрнаступ

Нещодавно звільнений населений пункт, фото - BBC/DARREN CONWAY

На передовій війська проводять розвідку боєм, а більша частина українських сил перебуває в резерві, очікуючи, поки в російській обороні з'явиться достатній пролом, щоб розпочати основну атаку та спробувати відвоювати землі на півдні країни, розповідають про побачене британські журналісти.

Бої були важкими, з великими втратами з обох боків. Обидві армії заявляли про успіхи. Просування України на півдні Донецької області сповільнилося, але продовжується.

Кореспондент Бі-бі-сі побував на передовій, де бореться 68-а єгерська бригада ЗСУ. У цей час її сили намагалися взяти під контроль території на схід від нещодавно відвойованого села Благодатне. З їхньої позиції добре видно російські окопи на прилеглих висотах.

У канаві лежать троє вбитих російських військових, розповідає кореспондент про побачене. Поруч стоїть вантажівка із символом Z, яку використовують російські військові, вся зрізана кулями та уламками. Тут точилися ближні бої. По всьому селі цвітуть троянди, але в повітрі стоїть трупний запах. Зволікати не можна – солдати виглядають зібраними та цілеспрямованими. Вони явно до чогось готуються. Військові висуваються на схід, Благодатне залишається позаду. Дві машини їдуть на порядній відстані одна від одної на випадок російської атаки. На сусідніх полях повно мін, кілочки із червоно-білими стрічками відзначають розчищену територію. Коли ми наближаємося до ще одного покинутого американського бронетранспортера, поряд з ним лунає вибух. Найімовірніше, це російський безпілотник.

Якщо раніше українські військові берегли снаряди, то зараз українські гармати не змовкали протягом двох днів.

Контрнаступ ускладнюється відсутністю в Україні авіації. Захід пообіцяв Києву винищувачі F-16, але вони надійдуть лише наприкінці цього року. Ще один солдат, Ярослав, пояснює: "Російські гелікоптери та літаки щодня обстрілюють усі навколо".

Тим часом, Кремль відреагував на зустріч представників США та Китаю.

Є нове просування ЗСУ – знищено 5 рот окупантів та 13 танків.

А перша балтійська країна погодилася легалізувати одностатеві шлюби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини