Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки жертв серед мирного населення за час війни: Зеленський дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки жертв серед мирного населення за час війни: Зеленський дав відповідь

Володимир Зеленський визнав, що Україна сьогодні не знає точну кількість жертв серед мирного населення

1 липня 2023, 13:25 comments1840
Поділіться публікацією:

В Україні триває повномасштабна війна і тому точна кількість жертв серед мирного населення, яке загинуло через російське вторгнення, невідома. Україна сьогодні не має достовірної, перевіреної інформації з окупованих Росією територій. Це одна із головних причин, чому немає точних цифр. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "El Mundo" заявив президент України Володимир Зеленський.

Скільки жертв серед мирного населення за час війни: Зеленський дав відповідь

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Я не можу говорити про конкретні цифри. Ви повинні розуміти, що я узагальнюю свою відповідь. Я не можу сказати, скільки ми втратили героїв та скільки поранених. Щодо мирного населення, ми не можемо брехати, тому що ми не знаємо загиблих людей на окупованих Росією територіях", — заявив глава держави.

Президент додав, що Україна не може довіряти інформації, яку подають росіяни, адже вони спотворюють інформацію, подають її через призму російської пропаганди.

"Всюди, де є Росія, ми сліпі. Але ми вже бачили, що вони зробили, наприклад, коли ми звільняли Київ, Бучу, Ірпінь, Бородянку...", – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, після деокупації досі є поховання. Тож точних цифр немає. При цьому Зеленський вважає, що втрати Росії у війні більші, ніж втрати України.

Варто зазначити, що офіційний Київ свідомо не розкриває бойові втрати ЗСУ. Політичне керівництво зазначає, що ця інформація закрита, оскільки війна в Україні триває і та інформація, якою може скористатися ворог, не повинна розкриватися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що очікувати Україні від липня – головні побоювання та надії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися про підсумки візиту директора ЦРУ до Києва – який план у України до осені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини