Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відома кількість військової техніки, яку захопила Україна за рік війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома кількість військової техніки, яку захопила Україна за рік війни з Росією

На основі відкритих джерел дослідники порахували кількість захоплених танків, гелікоптерів, БМП та іншої військової техніки силами Україну в російської армії.

24 лютого 2023, 18:23 comments1637
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові не тільки вдало знищують російську техніку, а й захоплюють її, ремонтують й надалі використовують проти сил ворога. OSINT-аналітики за допомогою відкритих джерел з’ясували, що Україна захопила за рік війни 2785 одиниць військової техніки російської армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідницьку групу з питань війни Oryx.

Відома кількість військової техніки, яку захопила Україна за рік війни з Росією

Захоплений російський танк. Фото з відкритих джерел

Аналітики з Oryx аналізують фотографії в мережі, шукають документи та іншу інформацію і на основі цих даних створюють свої звіти. Згідно з дослідженням групи Oryx ЗСУ змогли захопити в Росії 2785 одиниць військової техніки.

Серед цієї техніки українські сили змогли захопити 547 російських танків, які використовують, або можуть бути використані у боях проти окупантів. Аналітики також порахували кількість знищених танків – 1042 одиниці.

Окрім танків українським бійцям вдалось взяти під свій контроль 260 броньованих бойових машин. Також ЗСУ захопили 596 бойових машин піхоти, тоді як знищили 1343 БМП. Згідно зі статистикою Oryx українська армія "отримала" від російських сил 97 бронетранспортерів та один гелікоптер.

До іншої захопленої техніки належать станції зв’язку, командні пункти, протитанкові ракетні комплекси, обладнання артилерійської підтримки, радари та інше.

Ймовірно кількість захопленої техніки, яку Збройні сили України змогли взяти під свій контроль більша, адже не всі дані фіксуються фотографіями та іншими документами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики назвали кількість танків, які втратила Росія та Україна.

Також "Коментарі" писали про британську розвідку, яка оприлюднила свої дані про втрати армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини