Головна Новини Суспільство Війна з Росією Аналітики назвали кількість танків, які втратила Росія та Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналітики назвали кількість танків, які втратила Росія та Україна

Військові аналітики, що досліджують матеріали з відкритих джерел повідомили кількість знищених танків на війні.

9 лютого 2023, 15:19 comments1930
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідники, що збирають дані з відкритих джерел порахували кількість втрачених танків Російською Федерацією. Загалом це понад 1500 одиниць військової техніки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Аналітики назвали кількість танків, які втратила Росія та Україна

Знищений російський танк. Фото з відкритих джерел

Oryx моніторить відкриті джерела, фотографії, відео в інтернеті, соцмережах та на основі цих даних публікує втрати російських військ. Згідно з матеріалами Oryx російська армія втратила 1500 танків. 1000 танків було знищено силами української армії, тоді як 544 одиниці військової техніки захопили ЗСУ. Ще 79 танків були пошкоджені та 65 покинуто.

"Росія почала війну, маючи приблизно 3000 оперативних танків... тож є хороший шанс, що Росія втратила половину своїх танків, які можна використовувати", — сказав військовий аналітик Oryx Якуб Яновський.

На думку аналітика, ще є достатньо військової техніки, яку не змогли візуально підтвердити дослідники, тому фактично втрати Росії в танках можуть сягати 2000 одиниць.

Також дослідники повідомили скільки танків втратили Збройні сили України – 459 одиниць, проте здобути у боях понад 500 російських танків перекривають це. Нагадаймо, що станом на 9 лютого за даними Генштабу було знищено 3255 російських танків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Японії повідомила скільки російських генералів ліквідовано в Україні та вказала на причини, чому офіцери РФ так часто гинуть у боях.

Також "Коментарі" проте, що українські військові змогли знищити російську "непереможну" бойову машину для підтримки танків з гучною назвою "Термінатор". Відповідні фотографії опублікував голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини