Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки військ РФ довелося перекинути з України до Курської області: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки військ РФ довелося перекинути з України до Курської області: відповідь Зеленського

Президент зазначив, що однією з цілей операції було змусити Москву відвести війська з лінії фронту в Україні завдовжки 600 миль.

4 вересня 2024, 07:25
Поділіться публікацією:

Російському командуванню довелося піти на той крок, щоб перекинути до Курська з України 60 тисяч військових. Це сталося після операції ЗСУ у Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "NBC News" зробив президент України Володимир Зеленський.

Скільки військ РФ довелося перекинути з України до Курської області: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Український лідер зазначив, що однією з цілей операції було змусити Москву відвести війська з лінії фронту в Україні завдовжки 600 миль. Зокрема зі сходу країни.

Президент уточнив, що Росія перекинула з України до Курська 60 тисяч своїх солдатів. При цьому на Покровському напрямку великого скорочення військ не спостерігалося.

Зеленський уточнив, що партнери України справді не знали про початок операції ЗСУ у Курській області, зокрема адміністрація Джо Байдена. Це було несподіванкою для них. Крім того, операція трималася у найсуворішому секреті навіть усередині України.

Зазначимо, що операція Збройних сил України на території Росії в Курській області триває вже майже місяць. Про її початок російські Telegram-канали повідомляли 6 серпня.

Станом на 27 серпня, за словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України перебуває 1300 квадратних кілометрів території Росії та 100 населених пунктів. Також у полон було взято 594 військовослужбовці РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прорив у Курську область показав уразливість РФ: на що нездатна російська армія.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна не може дозволити себе просто зволікати, перекидаючи більше людей на лінію оборони. У нинішній ситуації українському командуванню потрібно ризикувати та приймати нестандартні рішення. Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес, пише "WSJ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини