Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українських військових зникли безвісти – відповідь уповноваженого
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських військових зникли безвісти – відповідь уповноваженого

На сьогоднішній день понад 7 тисяч українських бійців зникли безвісти

11 липня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

В Україні понад сім тисяч військових вважаються зниклими безвісти, частина з них перебуває в полоні, заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Суспільне".

Скільки українських військових зникли безвісти – відповідь уповноваженого

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Олег Котенко зазначив, що треба розуміти, хто такі військові. Є ЗСУ, є прикордонники, є люди, які підпорядковуються МВС чи працюють у спецслужбах. І все це різні інституції, вони не входять до тих цифр, які дають ЗСУ. Якщо говорити конкретно про зниклих безвісти армійців, які входять до ЗСУ, то вони дають цифру в 2000 осіб, які зникли безвісти, але всього колл-центр отримує приблизно 7200 повідомлень про людей, яких не можуть знайти.

"Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ВСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ — і це різні інституції. Вони не входять до цифри, яку дає ВСУ. ВСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових У нашого колл-центру є орієнтовно 7200 осіб.Наприклад, полк "Азов" — це Нацгвардія (підпорядковується МВС — ред.), і там також є зниклі безвісти. Вони не вийшли на зв'язок з рідними, коли вони вийшли з "Азовсталі ", — зазначив чиновник.

Котенко додав, що більшість із зниклих військових – у полоні.

Як приклад, він наводить військових 1 батальйону 36 бригади, які можуть перебувати на території країни-агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готова повернути південь : які терміни контрнаступу ЗСУ – як Путін уже почав готуватися. Експерти розповіли, як ЗСУ вже готуються.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони Олексій Резніков підтвердив інформацію про те, що Зеленський наказав звільнити південь України.

Раніше "Коментарі" повідомляли — у Путіна знайшли виправдання удару по Тимчасовому Яру, де понад 20 убитих та безліч поранених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини