Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки у Росії залишилося іранських дронів для атак по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки у Росії залишилося іранських дронів для атак по Україні

За останній тиждень українські захисники знищили близько 200 БПЛА

3 січня 2023, 18:00 comments2697
Поділіться публікацією:

Російські війська вже витратили 193 іранські дрони-камікадзе Shahed-131/136 з отриманої від Ірану другої партії в 250 штук. Як зазначив у себе в телеграмах військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, інтенсивність застосування Росією зазначених безпілотників в останні дні могла бути викликана не лише намірами зіпсувати українцям новорічні святкування, а й сприятливими погодними умовами для ударів.

Скільки у Росії залишилося іранських дронів для атак по Україні

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

Експерт нагадав, що 27 грудня 2022-го спікер командування Повітряними силами України Юрій Ігнат поінформував про знищення близько 70 дронів, у наступні дні сили ППО знищили ще 123.                                                                             

За словами Коваленка, використовуючи звичайну арифметику можна дійти висновку, що російські загарбники залишили не більше 50 дронів для здійснення ударів по об'єктах інфраструктури України. Якщо не сталося так, що в таємниці росіяни отримали ще одну партію дронів від Ірану. І саме цим можна пояснити, чому вони так масовано застосовували дрони останніми днями.

"Але це виключно припущення, адже додаткової інформації про 3-ю партію іранських дронів поки що у відкритих джерелах немає", — резюмував Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — клацають, як горішки: у ЗСУ розповіли, скільки з вересня ППО знищила "Шахедів".

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні не припиняється навіть під час зими: про що говорять події на фронті на початку 2023-го – на що чекати далі. Експерти поділилися своїм прогнозом в інтерв'ю ексклюзивному нашому порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини