Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки тижнів ще триватиме активний наступ росіян: чому штурмів 2022-го року вже немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки тижнів ще триватиме активний наступ росіян: чому штурмів 2022-го року вже немає

Характер війни на "нулі" змінився докорінно

14 червня 2024, 09:20 comments1355
Поділіться публікацією:

Зважаючи на величезні запаси зброї та людських ресурси Росія продовжує свій наступ. Про непростий період на фронті говорить і очільник української розвідки Кирило Буданов. Скільки ще реально може тривати активний наступ росіян? Чи вистачає мотивації у наших воїнів, незважаючи ні на що, продовжувати тримати оборону? Видання "Коментарі" розбиралося в цих запитаннях, проаналізувавши думки експертів.

Скільки тижнів ще триватиме активний наступ росіян: чому штурмів 2022-го року вже немає

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Російський наступ не може тривати довго

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону висловив думку, що активний наступ росіян може тривати, за різними оцінками, ще 3-5 тижнів.

"Вся лінія фронту зараз в досить в активному стані.  Наскільки довго це може тривати, сказати дуже важко. Тому що, на жаль, звичні, традиційні методи оцінки ситуації тут не підходять. Бо якщо брати наприклад такий фактор як боєздатність підрозділів противника, то тут його можна ігнорувати, тому що противник кидає в бій все що можна. З перехватів ми маємо інформацію про те, що  рота зайшла на позицію маючи 127 чоловік, а зараз на весь батальйон залишилось  110 чоловік. Чи це зупиняє противника? Аж ніяк. Вони вперто лізуть вперед", — сказав Грабський.

За його словами, так не може тривати довго. Він прогнозує приблизно 3-5 тижнів активного наступу. Це вже зараз відображається в таких досить істеричних постах російських пропагандистів, які вже кажуть, що не вистачає людей наступати. Є в них поки що чим наступати. І саме тому ми говоримо про надзвичайно складний період цієї кампанії.

Грабський пояснив, що на сьогоднішній день у ворога є так зване "вікно можливостей" і він цим намагається скористатися, ведучи надактивні бойові дії на двох основних напрямках – це напрямок Часового Яру і напрямок Покровський, який включає два піднапрямки: з одного боку противник намагається просуватися в сторону безпосередньо міста Покровськ, а з іншого – від Очеретиного він намагається "сунути" на північ, щоб перерізати трасу, яка поєднує Покровськ з Костянтинівкою.

Зараз штурми локальні

При цьому командир штурмової роти 95-ї бригади Данило Зубко в інтерв'ю Укрінформу заявив, що його бійці відмінно вмотивовані. Усі розуміють, що, якщо відійти з позиції – потім тримати лінію оборони доведеться десь, умовно кажучи, під Львовом. 

"Мотивація – це процес, — зазначив він, додавши, що багато в чому все залежить від командира. — У мене всі розуміють, що якщо він відійде з цієї позиції, ми будемо потім тримати лінію оборони десь під Львовом".

Відповідаючи на запитання, як змінився характер війни на "нулі", військовий сказав, що зараз майже немає таких інтенсивних штурмів, як було у 2022 році.

"Зараз штурми локальні: сьогодні просунутися на 150 м. Потім працює артилерія, FPV-дрони, і наступного дня долаємо ще 150 м. А може бути, не наступного, а через три дні. Так працюємо", – розповів військовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США можуть відмовитися від угоди щодо безпеки з Україною: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини