Головна Новини Суспільство події США можуть відмовитися від угоди щодо безпеки з Україною: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть відмовитися від угоди щодо безпеки з Україною: у чому причина

Байден і Зеленський підпишуть 10-річну угоду про безпеку між США та Україною на саміті G7, але Трамп може її скасувати

13 червня 2024, 10:55 comments1331
Поділіться публікацією:

Президенти США Джо Байден та України Володимир Зеленський планують підписати 10-річну безпекову угоду. Документ зобов’яже Вашингтон надавати Києву широкий спектр військової допомоги. Ось тільки з огляду на той факт, що претендент на посаду голови Білого дому від республіканців Дональд Трамп лідирує над Джо Байденом у багатьох виборчих опитуваннях, майбутня угода залишається дуже туманною. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

США можуть відмовитися від угоди щодо безпеки з Україною: у чому причина

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що чинні чиновники Адміністрації Джо Байдена зазначають, що метою угоди є зобов'язання майбутніх адміністрацій США підтримувати Україну, навіть якщо колишній президент Дональд Трамп переможе на виборах у листопаді.

Офіційні особи заявили, що вони сподіваються, що угода подолає політичні розбіжності всередині США, але визнали, що Трамп чи будь-який майбутній президент може вийти з юридично обов'язкової виконавчої угоди, оскільки це не договір і не буде ратифіковано Конгресом. Він також не передбачає жодних нових зобов'язань щодо перспектив вступу України до НАТО.

Журналісти зазначають, що Трамп часом висловлював скептицизм щодо продовження допомоги Україні. Він наполягав, щоб Європа взяла на себе більший тягар підтримки Києва. Але врешті-решт політик також дав сигнал про свою згоду на ухвалення Конгресом допомоги Україні цієї весни.

Зазначається, що сьогодні Байден приєднається до 15 інших країн, які підписали двосторонні угоди щодо безпеки з Україною, включаючи Велику Британію, Францію, Німеччину та Італію. Ще 16 країн взяли на себе зобов'язання зрештою укласти подібні угоди. Офіційні особи очікують, що країни координуватимуть виконання своїх зобов'язань за допомогою, можливо, починаючи з саміту лідерів НАТО у Вашингтоні наступного місяця, хоча кожна країна, яка підписала угоду з Києвом, є членом Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи відкриє саміт миру шлях до переговорів із РФ: що вже відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини